РТС одговара на оптужбе удружења Kрени-промени о наводној забрани емитовања спота против Рио Тинта

Основна начела рада jавног медијског сервиса су истинито, непристрасно, потпуно и благовремено информисање, независност уређивачке политике, забрана сваког облика цензуре и незаконитог утицаја на рад jавног медијског сервиса, поштовање професионалних стандарда и кодекса. Сходно Закону о оглашавању, оглашавање је слободно и обавља се у складу са законом, другим прописима, добрим пословним обичајима, професионалном етиком и другим видовима саморегулативе.

Поштујући законску процедуру и опште акте РТС-а, имајући у виду да уз огласну поруку коју сте доставили ради емитовања на програмима РТС-а, није достављена огласна декларација, предвиђена чланом 19. Закона о оглашавању, констатовано је да нису испуњени формални услови за емитовање предметне огласне поруке.

Истичемо да РТС има добру вољу да емитује предметни спот – огласну поруку, уз испуњавање свих услова, и то достављањем уредно попуњене огласне декларације, у складу са Законом о оглашавању, као и Ценовником емитовања ЕПП број 1027 од 3. 3. 2021. године, чији су саставни део Општи услови пружања маректиншких услуга, као и достављањем пратеће документације која потврђује наводе који чине садржину предметне огласне поруке, а како би огласна порука била у складу са чланом 6. Закона о оглашавању.

Након увида у достављену документацију, РТС ће по процедури извршити процену о томе да ли огласна порука испуњава све услове прописане законом, подзаконским актима и интерним актима РТС-а, који уређују правила оглашавања, те на основу тога донети одлуку о емитовању предметне огласне поруке.

среда, 08. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара