Читај ми!

Ректор УБ у Студентском граду: Услови за живот веома добри, студенти поштују противепидемијске мере

Не дешава се тако често да ректор напусти катедру и одржи неформалан разговор са студентима и то у Студентском граду. Повод за сусрет - Међународни дан студената. Тренутно је у студентским домовима у Београду смештено 7.300 академаца, 15 академаца има ковид 19 и не бораве у студентском дому. Стриктно се придржавају противепидемисјких мера.

Слушаонице, катедре и клупе, заменили су неформални разговори у једном од домова у највећем студентском кампусу на Балкану. Студенти - домаћи и страни. Многи су у њему од тренутка када су добили индекс.

Миланко Јовановић каже да је у ту већ дужи низ година и да није задовољан не би остао веран студентском граду.

Некадашњи студентски лидер, и становник Студењака, сада је директор Студентског центра.

"Морам да кажем да су студенти показали висок степен одговорности и у погледу придржавања мера. У току је расподела места за старије године, па бих да позовем студенте да се придруже својим старијим колегама у придржавању свих епидемиолошких мера", каже директор Горан Минић.

Дијалог са студентима треба да траје читаве године, поручују професори.

"Студењак или Студентски град је симбол студентског живота, симбол студентског окупљања, студентских идеја, иницијатива, и ово је епицентар неких студентских размишљања", истиче ректор Универзитета у Београду проф. др Владан Ђокић.

Додаје да су услови за живот веома добри и да су студенти стварно задовољни оним што им се нуди.

Студентима су на располагању и спортски терени, амбуланта Студентске поликлинике, ИТ служба, Дом културе.

Ради побољшања студентског живота, Студентски центар и Универзитет су у свакодневном контакту. Отуда и позив студентима да још једном покажу одговорност и солидарност, и да се вакцинишу.