Читај ми!

Скоро 900 беба у Министарству одбране и Војсци Србије у 2021. години

Министар одбране Небојша Стефановић честитао је припадницима министарства и Војске Србије који су, како истиче, у 2021. години добили 894 принове.

Стефановић је истакао да је од почетка године на име солидарне помоћи за рођење детета исплаћено око 57 милиона динара, односно, како је рекао, припадници министарства и војске су понаособ добили додатни износ у висини просечне плате у Србији, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Говорећи о мерама за побољшање стандарда припадника министарства, Стефановић је поред мере новчане помоћи поручио да ће ускоро доћи и до повећања плата.

"Не штедећи се, они даноноћно чувају мир и стабилност наше земље, како би свако дете могло да има безбрижно детињство. Они се свом снагом боре за будућност наше отаџбине и наше деце у њој и не можемо им се никада довољно захвалити на томе", рекао је Стефановић.

Без јаке војске која гарантује сигурност, поручио је он, нема ни јаке Србије.

Стефановић је навео да војници обављају изузетно захтеван посао, а о њиховом одрицању, додаје, најбоље знају њихове породице.

"То су људи који безрезервно воле нашу отаџбину и који су без икаквог премишљања увек и свуда спремни да притекну у помоћ. Они су ти од којих се очекује помоћ и када су насеља поплављена, путеви завејани, када треба организовати хитно импровизовану ковид болницу, када изгледа немогуће поставити крст изнад Милешеве на врх од 900 метара надморске висине и који ће увек бити уз свој народ", изјавио је Стефановић.

Управо због тога, нагласио је министар одбране, морамо да покажемо да ценимо њихов рад и покажемо да држава брине о њима, и захвалио се председнику Србије и Влади на напорима које улажу у побољшање положаја припадника Министарства одбране и војске. 

субота, 27. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво