Читај ми!

Министарство здравља: Ове године посао за младе лекаре с просеком изнад 8

Министарство здравља позвало је младе лекаре, дипломце медицинских факултета с просечном осеном 8 и већом, да се пријаве на конкурс за посао и да своју професионалну каријеру граде у својој земљи, бринући о здрављу својих суграђана.

Министарства здравља саопштило је да у правцу кадровског оснаживања и унапређења професионалне структуре запослених здравствених радника у здравственом систему, обавештава јавност да ће ове године, поред наставка Програма запошљавања најуспешнијих дипломаца медицинских факултета и средњих медицинских школа, бити реализовано и запошљавање младих лекара, дипломаца медицинских факултета који су на студијама имали просек изнад 8,00.

Како се наводи, намера ресорног министарства јесте да и дипломцима који су током школовања остварили наведени успех, и нису испуњавали услове за учешће у Програму запошљавања најуспешнијих дипломаца, омогући запошљавање и додатно усавршавање кроз специјализације о трошку државе, како би здравство Србије добило нове генерације лекара.

"Позивамо младе лекаре да се пријаве, и да своју професионалну каријеру граде у својој земљи, бринући о здрављу својих суграђана", истиче се у саопштењу Министарства.

Детаљи конкурса као и списак специјализација за које се лекари могу пријавити биће истакнути у наредном периоду на званичној презентацији Министартва здравља www.zdravlje.gov.rs

"Поред запошљавања лекара са просеком 8 и већим, у наредном периоду биће настављен и Програм запошљавања најуспешнијих дипломаца медицинских факултета и средњих медицинских школа, у оквиру којег је до сада посао и специјализацију добило 511 лекара са просечном оценом 9 и 10, а запослено је и 900 медицинских сестара-техничар са одличним успехом", каже се у саопштењу.

Од 2014. године, Министарство здравља је, како се напомиње, у здравственим установама запослило близу 30.000 здравствених радника.

Формулар за пријаву на конкурс може се преузети на страници сајта Министарства здравља. 

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво