Читај ми!

Кон: Антисемитске поруке нисам никада очекивао у Србији

На згради у којој живи епидемиолог Предраг Кон јутрос је освануо натпис "Кон = Менгеле", што је последња у низу антисемитских порука које епидемиолог добија од противника вакцинације и противепидемијских мера.

Порука на згради је узнемирила не само његову породицу већ и комшије, а др Предраг Кон каже да је то јасна порука његових непријатеља и оних који их подржавају и подстрекују, на овај или онај начин, кроз разне емисије. Те поруке су, истиче, веома опасне и јасан позив на линч.

"Некоме је то шала. Посебно онима који гледају са стране и навијају. Мени то није шала, и није никоме ко је припадник јеврејског народа. Та мешавина антисемитизма која се дешава је нешто што никада нисам очекивао да ћу видети у Србији", рекао је Кон.

Каже да је свестан да то постоји у нашем друштву. Знао је да ће бити притисака, јер већ више од десет година прима претње од противника вакцинације које су увек мешане са антисемитизмом, али да до сада није желео да реагује.

"Увек сам мислио да је важније учити људе шта је значајно, и колико су вакцине темељ чувања здравља народа. Чини ми се да би ми лакше било и да ме претуку него што су умешали антисемитизам", рекао је Предраг Кон.

Доктор Кон каже да му нико није нудио заштиту али да је јасно да се прати оно што се дешава последњих недеља и верује да ће нека конкретна одлука бити врло брзо донета.

понедељак, 23. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи