Ветеранима исплата дневница уз камату

Донете прве пресуде у корист ваљевских ветерана, учесника ратова деведесетих. Држава обавезна да им исплати дневнице са каматом. Ветерани позивају на решавање проблема дневница мимо судских спорова.

Општински суд у Ваљеву донео је прве пресуде у корист ратних ветерана, учесника ратова 1990.-тих, о исплати ратних дневница, рекао је данас председник ваљевског Удружења бораца ратова 1990-тих Љубомир Брадић.

Према овим пресудама, прихваћени су тужбени захтеви десетак ветерана против Републике Србије, која је обавезна да им исплати ратне дневнице уз припадајућу камату за време проведено у ратним операцијама, речено је на конференцији за новинаре.

Према процени Брадића, сваки од ветерана на које се пресуда односи ће, када се обрачунају камате, добити око пола милиона динара.

Брадић је оценио да те пресуде потврђују да су захтеви више од 2.000 резервиста из ваљевског краја, колико их је поднело тужбе Општинском суду за исплату ратних дневница, били оправдани.

Брадић је, међутим, додао да је даље вођење судских спорова са државом непотребно и да уместо губљења драгоценог времена и високих судских трошкова треба постићи договор како би се проблем ратних дневница регулисао мимо судских спорова.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 20. феб 2009, 14:12) - marko [нерегистровани]

Poruka

bilo je vreme da se drzava podseti na stradanja i pogibije u vreme nato agresije.....treba da plate i porodicama poginulih