Читај ми!

Бајатовић: Снабдевање гасом у потпуности нормализовано

Додатне количине гаса, које је Србија интервентно набавила због квара на гасоводу у Бугарској, кренуле су из Мађарске у 14 сати и од 16 сати у потпуности је нормализовано снабдевање гасом у Србији, изјавио је генерални директор "Србијагаса" Душан Бајатовић.

Душан Бајатовић је истакао да су, како је и најављено, у 14 часова потекле додатне количине гаса из Мађарске.

"То су те интервентне количине које смо обезбедили и од 16 часова се може сматрати да су сви параметри система на ономе што треба да буде и снабдевање гасом у Србији је у потпуности нормализовано", поручио је Бајатовић.

Указао је да ће пет милиона кубика гаса, које је Србија интерветно увезла из Мађарске, бити у потпуности испоручено до шест сати сутра ујутру.

Такође, Бајатовић је навео да још нема поузданих информација о томе када ће квар на гасоводу у Бугарској бити отклоњено.

"Није ни до 16 сати био проблем ни са домаћинствима, нити са привредом. Ми смо само замолили највеће потрошаче да у једном моменту, јер би настала велика разлика у параметрима, ако је могуће да сведу свој рад на технолошки минимум. Да би нам омогућили да сачувамо систем у што бољем стању, јер смо тако били у стању да врло брзо опоравимо параметре система, што се сада и показало", рекао је Бајатовић.

Захвалио је свима који су помогли "Србијагасу" у овој ситуацији, како је рекао, у складу са законом прописаним нормама.

"Ми смо обезбедили одговарајуће количине и за сутра уколико то буде требало, ако квар у Бугарској не буде поправљен", нагласио је Бајатовић.

Хаварија на гасоводу у Бугарској довела је до прекида испоруке гаса у појединим деловима Србије.

Због тога је "Србијагас" увезао пет милиона кубних метара гаса из Мађарске.

Наиме, Бугарска је обуставила доток гаса "Балканским током" у Србију и делимично Румунију. Разлог је хаварија која се ноћас догодила на мрежи старог гасовода у тој земљи.

понедељак, 17. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије