Читај ми!

"Узми рачун и победи" - добитницима три стана уручени кључеви

Срећни добитници три стана у последњем јесењем извлачењу наградне игре "Узми рачун и победи 2021", потписали су уговоре са министром финансија Синишом Малим. Од понедељка, 1. новембра, почиње прилагођавање на нови модел е-фискализације, најавио је Мали.

Највише среће у финалном извлачењу имали су Јелена Шајковић из Београда, која је освојила стан од 55,29 квадрата у Београду на води, Силвана Јашаревић из Београда, кoja je добила трособан у насељу Земунске капије, а Милан Амиџић, из Београда, такође у том насељу двособан стан.

Синиша Мали је срећним добитницима честитао и пожелео им да у новим становима проведу пуно лепих тренутака.

"Најпре желим да се захвалим Јелени, Силвани и Милану, као и њиховим породицама на учешћу у овој наградној игри. Желим да се захвалим свим грађанима Србије који нас подржавају у борби против сиве економије, свима који су учествовали у овој наградној игри. Доделом кључева за два стана у насељу Земунске капије и за један стан у Београду на води, ми завршавамо овогодишњу наградну игру", рекао је Мали.

Истакао је да је поносан на резултате, јер у базену има преко 13 милиона коверата, и да их никад више није послато.

"Мислим да смо на прави начин развили свест код грађана око тога зашто је важно узимати фискалне рачуне, зашто је важна борба против сиве економије", рекао је Мали.

Истакао је да се нада да ће се у годинама испред нас мање причати о фискалним рачунима, да ће их грађани више узимати, свеснији да се на тај начин још више уређује и гради лепша  и боља Србија.

Напоменуо је да ће анализа ефеката наградне игре "Узми рачун и победи" почети одмах.

Од 1. новембра нови модел е-фискализације

Нагласио је да у контексту борбе против сиве економије, за неколико дана, од понедељка 1. новембра креће транзициони период за нови модел е-фискализације, што значи да ће обвезници фискализације прећи на нови модел уређаја, који може да буде и таблет, лаптоп, мобилни телефон, који ће уз одговарајући софтвер представљати фискални уређај.

Обвезници имају обавезу да пређу на овај модел до 30. априла 2022. године.

"Желим да позовем све фискалне обвезнике да се пријаве за субвенције. Ми смо већ исплатили неке од њих који су се пријавили. Предвиђено је да обвезници добију субвенцију од 100 евра за свако продајно место и 100 евра за сваки фискални уређај. Нови систем фискализације ни на који начин неће оптеретити наше привреднике, неће их коштати ништа. Дакле, држава ће покрити тај трошак", рекао је он.

Мали је објаснио да новине које се уводе за конкурентније и атрактивније привредно окружење, доприносе и већим приливима у буџет.

"То заправо значи да ће бити веће плате, веће пензије, а имаћемо и још више новца за улагања у инфраструктуру, путеве, болнице, школе, набавку вакцина и свега онога што једну државу и друштво чини уређенијим", закључио је Мали.

"Узми рачун и победи" је наградна игра са фискалним рачунима и сллиповима коју је покренула Влада Србије у сарадњи са НАЛЕД-ом у циљу сузбијања сиве економије кроз јачање свести и мотивације грађана да плаћају безготовински и узимају фискалне рачуне приликом сваке куповине.

Ове године организована је у два круга - први је трајао од 15. маја до 25. јуна, а други круг од 18. септембра до 23. октобра.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво