Читај ми!

Грађевински факултет одлучио да не учествује у даљем развоју пројекта Београдског метроа

Грађевински факултет у Београду одлучио је да не учествује у даљој реализацији и развоју пројекта Београдског метроа заснованог на нацрту плана, на који је овај факултет изнео примедбе.

Према одлуци Научно-наставног већа, Грађевински факултет Универзитета у Београду неће учествовати у даљој реализацији и развоју пројекта Београдског метроа заснованог на нацрту Плана генералне регулације шинских система у Београду са елементима детаљне разраде, који је септембра 2021. године урадио Урбанистички завод града Београда, а на који је Факултет поднео примедбе.

Како је саопштено, одлучено је и да Факултет остаје посвећен пројекту метроа који ће уважити ставове Факултета о положају линија и фазности њихове изградње.

Гласању је приступило свих 139 наставника и сарадника Факултета, од којих је 90 одсто гласало "за", док је против предложене одлуке било само пет чланова Већа.

"На овај начин колектив је дао недвосмислену подршку настојању Факултета да у протекле 2,5 године конструктивним и добронамерним приступом унапреди овај пројекат у циљу приоритетног решавања нагомиланих саобраћајних проблема у граду", пише у саопштењу.

Наводи се и да је Грађевински факултет уверен у снагу својих аргумената и верује да још увек има времена за измене и побољшање овог пројекта.

"Факултет сматра да нас 175 генерација грађевинских и геодетских инжењера обавезује да непоколебљиво заступамо и промовишемо ставове базиране на струци и науци", истакнуто је у саопштењу.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво