Читај ми!

Предлог да Владета Јеротић добије улицу у Београду

Председница Комисије за споменике и називе тргова и улица Скупштине града Београда Андреа Радуловић изјавила је да је на састанку са представницима Задужбине Владете Јеротића договорено да једна улица у Београду понесе име Владете Јеротића, што ће се наћи на дневном реду седнице Скупштине 8. новембар.

Како је пренео Беоинфо, предложено је да мањи део Далматинске улице, од Таковске до Џорџа Вашингтона, понесе име тог великог књижевника и академика Српске академије наука и уметности, јер је Владета Јеротић живео на Старом граду и у том делу престонице.

"Иницијативу је поднео градоначелник Зоран Радојичић и надамо се да ће одборници на предстојећој седници усвојити Предлог одлуке да улицу у Београду добије велики Владета Јеротић, јер он то својим друштвеним и стваралачким опусом заслужује", рекла је Андреа Радуловић.

На састанку се разговарало и о томе да у будућности улице у Београду добију и знаменити Срби из Дубровника, као што су Медо Пуцић, Дум Иван Стојановић, Луко Зоре, Никша Гради и Антун Фабрис, чиме би улице у Београду по хрватским топонимима биле преименоване по тим великим српским књижевницима, политичарима и новинарима.

уторак, 16. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво