Читај ми!

Eкипа Хитне помоћи у Београду нападнута ножем

Јутрос у пет часова екипа Хитне помоћи нападнута је на терену у Београду. Инцидент се догодио пошто је техничар упозорио пацијента да стави маску.

Докторка Ивана Стефановић рекла је за РТС да је екипа добила позив у 4.37, а напад се догодио око 5 сати у Улици деспота Стефана.

"Разлог је што је пацијент кашљао, наш техничар га је замолио да стави маску, а он је рекао да не верује у маске и не верује у мере. Извадио је нож и пошао да га убоде. Хвала богу, све се добро завршило, позвали смо МУП који је интервенисао", навела је Стефановићева.

Према њеним речима, начелник је питао да ли је потребно да се пошаље друга екипа јер се пацијент жалио на бол у грудима, међутим, он је све одбио.

Стефановићева је рекла да их је позвао пацијент и питао ко ће њега да одвезе у дом здравља да му се измери температура, јер нема у кући топломер.

"Пандемија траје скоро две године, минимум је да сви у кући имамо топломере и да можемо да измеримо температуру у интересу општег здравља", навела је докторка.

Стефановићева је рекла да је неопходно да измерите температуру и носите маске када дође екипа Хитне помоћи, без обзира на уверења, јер "ко ће помагати грађанима ако се разболе лекари".

Лончар: Физичке нападе, а посебно оружане, нећемо толерисати

Поводом напада на екипу Хитне помоћи, министар здравља Златибор Лончар је најоштрије осудио инцидент и поручио да ће држава предузети све да се сваки сличан случај максимално санкционише, како до њих више не би долазило.

"Крајње је време да се одлучимо да ли хоћемо да нас лече професионалци, лекари или да верујемо друштвеним мрежама и лажима које се пласирају. Зашто неко зове Хитну помоћ, ако не верује у ту медицину? Наши медицински тимови раде 24 часа, обучени су и спремни да помогну свакоме ко их позове, али физичке нападе, а посебно оружане, оних који мисле да су паметнији од свих других, нећемо толерисати", поручио је Лончар.

И заменик градоначелника Београда Горан Весић осудио је напад на екипу Хитне помоћи.  

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво