Читај ми!

Матић: Без продужења Уредбе о заменским ваучерима, грчке агенције вратиће новац грађанима

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић каже да је Грчка потврдила да неће бити продужења Уредбе о заменским ваучерима, тако да ће грчке агенције морати да врате новац нашим агенцијама, односно грађанима Србије који нису икористили ваучере.

Татјана Матић је објавила на свом Инстаграм профилу да је на онлајн састанку разговарала о томе са грчким министром туризма Василисом Кикилијасом.

Туристичке агенције су код нас, као један од разлога што не могу да врате новац, наводиле и да поједине земље међу којима је и Грчка продужавају важење уредбе и тако им као партнерима у Србији одлажу повраћај новца.

"Даљу, веома успешну сарадњу Србије и Грчке у туристичком сектору настављам са новим министром туризма Василисом Кикилијасом", навела је Матићева. 

Истакла је да су разговарали о Уредби о заменским ваучерима која је на снази у Грчкој.

Нагласила је да је грчка страна потврдила да Атина неће продужавати уредбе и грчке агенције ће, такође, морати да врате новац грађанима који нису искористили ваучере.

Директор Националне асоцијације туристичких агенција Србије Александар Сеничић рекао је за РТС да са ресорним министарством траже ново решење за ваучере, будући да страни партнери не желе да врате новац за неискоришћене аранжмане, наводећи да је Италија повраћај одложила за 2023. годину, а да се за то спремају и друге земље ЕУ.  

Влада Србије је прошле године усвојила уредбу којом је омогућено да сви грађани који су уплатили туристичке аранжмане до 15. марта имају могућност да са агенцијама договоре заменско путовање које могу да искористе до 31. децембра 2021. и да ако заменско путовање не буде реализовано до тада, имају право на повраћај уплаћеног новца до 15. јануара 2022.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво