Читај ми!

Како да наплатите штету ако вам рупа на путу оштети возило

Ако видите оштећење на путу у Београду, можете да пишете предузећу "Београд пут". Кажу да увек излазе на терен, а да је лако наплатити штету ако, на пример, због рупа на коловозу страда гума.

Главни инжењер ЈКП "Београд пут" Иван Ђокић рекао је гостујући у Београдској хроници да свакодневно примају жалбе грађана.

"Свакодневно пишу нашем дежурном сервису. Примамо све пријаве грађана, али и полиције, инспекције, и преко друштвених мрежа и преко Беокома", каже Ђокић.

Наводи да излазе на лице места да утврде о чему је реч, као и да проверавају да ли је њихова надлежност. Најчешће се жале на неправилности на коловозу, за шта "Београд пут" и јесте надлежан.

РТС-у су стигле фотографије на којима је пут у Угриновцима. Ауторка Слађана Живковић наводи да су рупе толико велике да неко може да исече, не једну, него две гуме. 

Ђокић објашњава да је реч о градској улици која је претворена у градилиште, јер се изводе радови на обилазници око Батајнице. Истиче да је ту велика концентрација тешког саобраћаја, попут камиона са материјалом.

"Када се радови заврше, приступићемо санацији. До тада ћемо реаговати по пријавама грађана", рекао је Ђокић.

У случају да због тих рупа дође до оштећења, штета се може наплатити. Процедура је лака, тврди инжењер "Београд пута".

"У 100 посто случајева грађани наплаћују штету. Јако је лака процедура - ако неко има неки удар, било какво оштећење проузроковано стањем на коловозу, треба да позове полицију, полиција утврди да је ту дошло до оштећења. Ако је наша одговорност, јако се брзо решава", наводи Ђокић.

Рупе и након реконструкције

Дешава се да се опет појави рупа, након што се већ "закрпила". Није реч о лошем материјалу, каже Ђокић.

"Дешава се често да крпимо и више пута неку рупу, али није проблем у материјалу или да је нешто лоше урађено, то су последице нечега што је испод површине коловоза. Ми, као неко ко одржава путеве, предлажемо управљачу пута да их узме у програм за реконструкцију", рекао је Ђокић наводећи да их често послушају.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво