Читај ми!

Велико интересовање за постдипломске студије медицине – шта највише привлачи студенте

Бруцоши су већ трећу недељу на предавањима. Они старији, будући студенти мастер студија и докторанди, пред собом имају други уписни рок, који се завршава крајем октобра.

Интересовање и за мастер и за докторске студије на Факултету медицинских наука у последње четири године је изузетно велико, тврде у тој високошколској установи.

Међу популарнијима су мастер Исхране и суплементације и Менаџмент у систему здравствене заштите.

"Постдипломско усавршавање је бренд број један нашег факултета, а и Универзитета у Крагујевцу. Сигуран сам да ће овај број студената постдипломских студија, који су сви врло квалитетни, према њиховим претходним оценама, подићи ниво нашег научноистраживачког рада", каже проф. Владимир Јаковљевић, декан Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу. 

Њихова клиничка медицина је међу првих триста на Шангајској листи већ три године узастопно. 

"Као и у спорту: увек је теже одржати, одбранити прво место него га освојити. Планирамо да акредитујемо још програма на енглеском језику, да имамо што већи број студената из иностранства и да подигнемо ниво нашег научноистраживачког рада за још једну степеницу више", истиче Јаковљевић. 

Зато је селекција студената оштра. Јаковљевић каже да шест најбољих на ранг-листи могу да буду о трошку државе, а остали су самофинансирајући.

"Имамо један број оних који су наши будући сарадници. Изаберемо најбоље студенте и онда се они школују о трошку факултета. Ту је један период предселекције који морају да прођу и да покажу да су заиста врло квалитетни, а онда их обично укључујемо у неке облике наставе и научно-истраживачког рада", појашњава Јаковљевић.

Надају се да ће следећа школска година почети предавањима уживо и да ће дотле акредитовати докторске студије и на енглеском језику.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара