Читај ми!

Ускоро директан лет Београд-Анкара, да ли се може очекивати нови талас турских туриста

Београд и Анкара ускоро ће бити повезани директном авио-линијом "Анадолија џета", ћерке компаније "Туркиш ерлајнса". То је свечано објављено дипломатама, привредницима и новинарима на пријему у нашој амбасади у Турској, где је припремљена и изложба фотографија најлепших туристичких атракција Србије.

Промотивним летом 20. децембра допутоваће чланови дипломатског кора у Анкари, власници туристичких агенција и представници медија. 

"То ће бити наш први лет ка Балкану. Дакле, ми свој бизнис у том делу Европе почињемо директним летом за Београд. Ако то прође добро, проширићемо посао и на друге балканске земље",  Саид Самил Каракаш, директор "Анадолија џета"

То није само успех на економском плану, који је пре свега важан за туризам, већ и наставак плодне сарадње двеју земаља на свим нивоима.

"Ја желим овом приликом да поменем да је ова идеја стара две године, али је формализована и ушла у финалну фазу тек када су о њој разговарала наша два председника и ја сам им на томе неизмерно захвалан", каже Зоран Марковић, амбасадор Србије у Турској.

Турски туристи су последњих година у Србији на другом месту по броју долазака, а у Београду, убедљиво први.

"Отварајући још једно ново тржиште овде у Турској као што је Анкара са шест милиона становника додатно ће повећати број долазака и ноћења туриста из Турске јер споменућу да у последњих пет година нам се дуплирао број ноћења туриста из Турске а и њихов боравак је све дужи", навела је Марија Лабовић, директорка Туристичке организације Србије.

Директор Туристичке организације Београда Миодраг Поповић рекао је да је Београд град добре атмосфере - Београд је сличан а опет довољно различит од Анкаре и од читаве Турске да је њима удобно, да их подсећа на њихову земљу, на њихов град али и довољно различито да се они увек лепо проведу.

Колегиница са турског јавног сервиса летос је боравила у Србији. Каже одушевљена је гостопримљивошћу људи и њиховим добрим познавањем енглеског језика, што туристима олакшава боравак у нашој земљи.

"Посебно ми се допала живост на вашим улицама, велики број, квалитетних уличних свирача, па вас тако уз обилазак града и путовање  кроз векове историје, прати музика", каже Селан Ешанчај, новинарка ТРТ-а.

Турски туристи су нам остали верни и током короне. Њихов број готово да се није смањио у односу на 2019. годину. А то су добри туристи, воле да виде нешто ново, лепо поједу и добро се забаве, а за све то не жале да потроше.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара