Читај ми!

Званичник "Ербаса" за РТС: Србија главни партнер у Југоисточној Европи

Сарадња са Владом Србије, министарствима одбране и унутрашњих послова је одлична, каже за РТС потпредседник компаније "Ербас хеликоптери" за Југоисточну Европу, Сезар Санчез. Осим испуњења уговора о испоруци хеликоптера Х-145М, важан аспект сарадње је и развој Ваздухопловно ремонтног завода "Мома Станојловић" у Батајници у центар за одржавање ваздухоплова.

Током Сајма наоружања "Партнер 2021" на штанду компаније "Ербас" били су изложене макете хеликоптера Х-145М и Х-225М, а био је изложен и транспортни авион Ц-295 који ће, како је најављено на Сајму, такође бити набављен за Војску Србије.

"На више поља радимо на развоју сарадње, са одбрамбеним сектором, са министарством унутрашњих послова и са другима. Као пример би навео испуњење уговора са већ испоручених девет хеликоптера Х145М. Они су испоручени у претходних неколико година и окосница су авијације у војсци и полицији", објаснио је Сезар Санчез потпредседник компаније "Ербас Хеликоптери" у разговору за емисију "Дозволите".

Санчез који је потпредседник компаније задужен за Југоисточну Европу истакао је да му је драго што је Сајам наоружања "Партнер" сваки пут све већа манифестација са више учесника.

Нагласио је и да осим набавке хеликоптера важан фактор сарадње представља Ваздухопловно ремонтни завод "Мома Станојловић" у Батајници.

"Мома Станојловић je кључни фактор у одбрамбеној сарадњи Владе Србије и компаније 'Ербас'. Ми заједно радимо на повећању ефикасности и претварању Завода 'Мома Станојловић' у институцију окренуту бизнису. Надамо се да неће постати само регионални центар за одржавање хеликоптера 'Газела', на чему радимо, већ и нешто више у наредном периоду», објаснио је Санчез.

Каже да је Србија у последњих неколико година постала пример лојалности купца.

"За 'Ербас' је Србија референти и главни партнер у Југоисточној Европи и ми заиста планирамо да ојачамо и повећамо сарадњу", закључио је Санчез.

Србија је до сада купила од "Ербаса" девет хеликоптера Х145М, пет за војску и четири за полицију. Набављена су и три хеликоптера Х215М за Хеликоптерску јединицу МУП-а Србије, а очекује се њихова испорука.

Такође, на Сајму Партнер 2021, потписан је Меморандум о разумевању министарстава одбране Републике Србије и Краљевине Шпаније. Током потписивања министар одбране Србије Небојша Стефановић рекао је да се нада да ће из споразума произићи набавка два транспортна авиона Ербас Ц295М који се производе у Шпанији и још хеликоптера Х-145М.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво