Читај ми!

Завршене заједничке војне вежбе Србије и Русије, заштита ваздушног простора и ракетно гађање

Припадници Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране Војске Србије и Ваздушно-космичких снага Оружаних снага Руске Федерације успешно су привели крају вежбе „Словенски штит 2021" и „БАРС 2021", које су ове недеље одржане у Србији.

На вежби "Словенски штит" увежбаване су борбене радње и поступци заједничке групације ПВО у операцији заштите стратегијског објекта од извиђања и дејства из ваздуха, док су у оквиру вежбе "БАРС" увежбаване мешовите посаде ловачке авијације и хеликоптерских јединица за извођење борбених задатака у дневним и ноћним условима, саопштило је Министарство одбране.

Припадници 250. ракетне за противваздухопловна дејства су током вежбе "Словенски штит" извршили бојева гађања циљева у ваздушном простору артиљеријским и ракетним наоружањем, као и циљева на земљи артиљеријским наоружањем.

Како се наглашава у саопштењу, погођене су све мете, а припадници артиљеријско-ракетних јединица Војске Србије за противваздухопловна дејства су још једном показали да су способни да одговоре на све изазове које доноси савремено ратовање.

Летачке активности мешовитих посада на вежби "БАРС" у рејонима војних аеродрома у Батајници и Лађевцима и на полигону "Пасуљанске ливаде" обележили су задаци контроле и заштите ваздушног простора, као и трагања и спасавања.

Први пут су на вежби учествовали и хеликоптери Ми-35.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи