Читај ми!

Обележавање Светског дана хране у знаку подршке онима којима је храна најпотребнија

Светски дан хране и ове године биће у знаку помоћи онима којима је она најпотребнија. Захваљујући сарадњи Банке хране Београд и компаније Делез Србија, током предстојећег викенда грађани ће имати прилику да се укључе у хуманитарну акцију и донирају основне животне намирнице у 68 одабраних Maxi, Mega Maxi, Tempo и Shop&Go објеката и продавница широм Србије.

Хуманитарна акција ће бити организована од 15. до 17. октобра, а грађани који желе да помогну моћи ће да донирају намирнице у хуманитарне кутије постављене у продавницама у чак десет градова у Србији. Дониране намирнице биће дистрибуиране за кориснике 24 хуманитарне организације - партнере Банке хране Београд.

Организација за храну и пољопривреду Уједињених нација (ФАО) установила је Светски дан хране 1979. године. Сваке године на дан њиховог оснивања, 16. октобра, више од 150 земаља уједињује се са циљем подизања свести о проблемима сиромаштва и глади, а у Србији се овај датум обележава од 2001. године.

Хуманитарном акцијом прикупљања хране компанија Делез Србија и Банка хране Београд подржали су кампању "Спасимо храну, спасимо хуманост" (spasimohranu.rs).

Хуманитарне кутије и волонтери Банке хране Београд дочекаће суграђане у продавницама првог дана акције, 15. октобра, од 15 до 19 часова, другог дана, 16. октобра од 10 до 18 часова, као и трећег дана, 17. октобра, од 9 до 15 часова у 68 одабраних Maxi, Shop&Go и Tempo објеката у Београду, Крагујевцу, Панчеву, Руми, Крушевцу, Нишу, Новом Саду, Смедереву, Лозници и Старој Пазови.  

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво