Читај ми!

Гледајте "Тому" у биоскопима, у току акција против пиратерије

"Минакорд" и "Кобра филм", које су и власници ауторских права на филм "Тома", пријавили су надлежним органима неовлашћено дељење линка тог филма на друштвеним мрежама. Сви уочени корисници који су неовлашћено делили филм "Тома" обавештени су да ће – уколико са својих налога не уклоне спорни материјал – против њих бити покренута кривична пријава. Приведен је један од осумњичених за дељење линка на друштвеним мрежама, а након саслушања признао је кривицу и детаљно изнео одбрану.

Током последњих неколико дана на друштвеним мрежама уочено је неовлашћено дељење линка на којем се налази филм Тома, а власници ауторских права пријавили су то надлежним органима – Одељењу за високотехнолошки криминал Министарства унутрашњих послова Републике Србије.

Обавештена је и Антипиратска агенција Србије (САПА) која је током викенда уочила више стотина линкова који су сви даље процесуирани у сарадњи са надлежним државним институцијама.

Из САПА напомињу да "по кривичном законику Републике Србије, као и земаља у региону, сваки вид објављивања или дељења ауторског дела спада у кршење ауторских и сродних права, те да свако ко се бави оваквим делатностима носи пуну кривичну и материјалну одговорност за насталу штету".

Сви уочени корисници који су неовлашћено делили филм Тома обавештени су да ће, уколико са својих налога не уклоне спорни материјал, против њих бити покренута кривична пријава Тужилаштву за високотехнолошки криминал, која ће се односити на директну умешаност у неовлашћено искоришћавање ауторског дела или предмета сродног права, као и материјалну надокнаду за штету нанету деловањем.

Продуценти филма Тома Жељко Јоксимовић и Драган Бјелогрлић позивају пријатеље филма и поштоваоце уметности Томе Здравковића да право искуство доживе у биоскопу.

"Пиратерија је непоштовање дела. Пиратерија је крађа. Пиратерија нема душу. Сваки кадар, свака композиција у филму Тома, снимљена је тако да се у њој ужива на великом платну и свим погодностима које нуде данашњи биоскопи. И управо ту емоцију никада не можете доживети на мониторима компјутера или телефона. Ипак, веома нас радује чињеница да и поред нелегалног дељења филма, публика и даље у великом броју одлази у биоскоп и на прави начин доживљава причу о Томи", поручују Јоксимовић и Бјелогрлић.

Након само три недеље приказивања, филм Тома видело је више од 500.000 гледалаца, а уједно је оборен и дневни рекорд са 35.000 посетилаца биоскопа.

Рекордна гледаност постигнута је и током претходног викенда када је филм Тома у биоскопу гледало више од 75.000 људи.

"Зашто људи и даље иду у биоскопе? Па једноставно је! Не желе да им неко украдено дело шаље на мобилни екран. И да га тако гледају. Људи желе комплетан угођај који ће им дуго остати у сећању. Филм Тома једноставно није за Инстаграм или Тик-ток", закључили су Бјелогрлић и Јоксимовић.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво