Читај ми!

Гуме отпорне на бушење ускоро у производњи – да ли ће вулканизери изгубити посао

Гуме какве смо до сада имали на возилима иду у историју. Замениће их нове, које немају ваздух између фелне и газећег слоја. Те гуме не могу да се пробуше, исто тако добро савладавају препреке попут ивичњака, а не деформишу се. Почетак продаје и уградња у серијске моделе очекује се 2024. године.

Произвођач ради на гумама отпорним на бушење од 2005. године и приближава се тренутку када ће његове гуме које нису пуњене ваздухом ићи у производњу. Фирма је први пут тестирала своје нове гуме на електричном возилу и то у јавности.

"Гуме имају сва својства као и обичне. Век трајања је сличан, а на њима може бити и зимски и летњи профил. Цена је им је 20 одсто виша од садашњих, а за њих су развијене посебне фелне", каже Стив Роџерс, конструктор гума.

Повела се полемика и око тога да ли ће због ових гума вулканизери изгубити посао, али то је, кажу стручњаци, потпуни апсурд јер и ове гуме могу да се скидају и мењају као и обичне. Они који су их пробали, кажу да разлике у вожњи нема.

"Потпуно контролишем возило. Немам осећај да возим гуме са ламелама уместо ваздуха, а могу да се попнем и на ивичњак без бојазни да се гума деформише", истиче Роџерс.

Гуме имају и своје слабе тачке, на пример, ако упаднете у ситан песак или неки растресити материјал. Међутим, савршене су по киши, а и по снегу са зимском шаром, тврде стручњаци.  

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи