Читај ми!

Ружић: Биће уложено 48 милиона евра у студентске домове

Министар просвете науке и технолошког развоја Бранко Ружић изјавио је да се никада више и озбиљније није приступало унапређењу ученичког и студентског стандарда и најавио је да ће у оквиру Пројекта "Студентско становање" бити уложено 48 милиона евра у изградњу нових или реконструкцију постојећих студентских домова у Србији.

Министар је током пријема бруцоша у Студентски дом "Карабурма" рекао да се најпре планира изградња новог објекта у оквиру комплекса "Студентски град" на Новом Београду са 1.000 места за смештај студената, као и завршетак студентског дома у Нишу са 400 места, саопштило је ресорно министарство.

"Ову годину користимо за припрему, а на пролеће 2022. би требало да буде расписан урбанистичко-архитектонски конкурс за Студентски град, након чега следи припрема пројекта за реализацију, односно, израда пројектно-техничке документације за нови објекат, добијање свих дозвола и избор извођача радова", објаснио је Ружић.

У оквиру друге фазе пројекта "Студентско становање" план је да буде изграђена нова зграда у оквиру студентског кампуса у Новом Саду и реконструисан Студентски дом "Карабурма".

"Студентски дом Карабурма од када је изграђен 1978. године није озбиљније реновиран. План је да у реконструкцију овог објекта уђемо након што буде завршена изградња нове зграде у Студентском граду, као бисмо могли да раселимо студенте Карабурме и створимо услове да реконструкција почне", рекао је Ружић.

Пројекат "Студентско становање" биће реализован од 2022. до 2026. године и финансиран кредитним средствима Развојне банке савета Европе – ЦЕБ са 32 милиона евра, док ће учешће Републике Србије бити 16 милиона евра.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара