Читај ми!

Брзом саобраћајницом нови живот стиже у Ваљево

Животни сан Ваљеваца да буду повезани ауто-путем биће остварен. Гради се брза саобраћајница која ће их повезати са ауто-путем Милош Велики.

Од Ваљева до ауто-пута Милош Велики, због сталне гужве у саобрааћају, путује се око 45 минута. Три пута пре стизаће се брзом саобраћајницом која се интензивно гради.

Од Иверка до Лајковца дуга је 18,3 километра, са по две траке у оба смера, са једном петљом и 19 мостова, пројектована је за брзину до 100 километара на сат.

"Преко 80 посто насипа је изграђено на целој траси и тренутно изводимо радове на кишној канализацији, на местима где је завршена консолидација насипа. Такође изводимо радове на два моста. У фази припреме је мост број 18 а радови су поодмакли на мосту број 16", каже Предраг Милановић, технички руководилац пројекта.

Такође се изводе радови на регулацији реке Колубаре, с обзиром на то да је ово плавно подручје.

Висина насипа дуж целе трасе је између шест и седам метара. Укупно ће бити регулисано шест километара водотока Колубаре, на којој се гради и најдужи мост од 930 метара. На брзој саобраћајници свакодневно је ангажовано 250 радника, машиниста и грађевинских стручњака.

"Инвеститор је задовољан тренутном динамиком радова и она се изводи у складу са зацртаним плановима. Нарочито је битно што је извођач радова успео на време да изгради све прилазе мостовима у оквиру припремних радова што ће омогућити да се мостови као најважнији део овог пројекта изграде на време и без већих проблема", рекао је Звонимир Аврамовић из Путева Србије.

На помолу нове инвестиције

Брза саобраћајница од животног је значаја за опстанак Ваљева, за његов развој, живот и будућност.

"Мислим да са брзе саобраћајнице треба направити и добру везу са индустријском зоном 'Нови пут', где ће и стране компаније које долазе у Ваљево и постојећа привреда имати велике бенефите", каже Бобан Пантелић, директор компаније "Босис".

Градоначелник Ваљева Лазар Гојковић истиче да је највећи значај у томе што Ваљево постаје интересантно за нове инвеститоре.

"То је показао и долазак немачке компаније 'Бизерба' која је потписала уговор и сада тренутно добија локацијске услове за изградњу своје фабрике, а интресовање је показао и још један немачки инвеститор и ми смо у једној финалној фази преговора са њима", рекао је Гојковић.

Брза саобраћајница која ће Ваљево повезати са ауто-путем Милош Велики коштаће 158 милиона евра. Кинеска компанија "Чајна Шандонг" обећала је да ће радови бити завршени у децембру наредне године.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи