Читај ми!

Пријављивање за вакцину против сезонског грипа преко е-Управе

Преко портала е-Управа грађани се могу једноставно пријавити за вакцинацију против сезонског грипа која ће почети 15. октобра, изјавио је директор Канцеларије за информационе технологије и електронску управу Владе Србије Михаило Јовановић.

Михаило Јовановић рекао је да грађани не морају да буду регистровани на порталу е-Управа како би се пријавили за вакцинацију против сезонског грипа.

"Нема потребе да грађани буду регистровани на порталу, што значи да за старије укућане пријаву интересовања са основним подацима за вакцинацију могу да пошаљу и њихови млађи укућани", рекао је Јовановић за ТВ К1.

Додао је да у основне податке спадају име и презиме, ЈМБГ, имејл адреса или мобилни телефон заинтересованог или неког укућанина.

Јовановић је навео да се у формулар на порталу е-Управа уносе и подаци о томе на којој општини би грађанин да се вакцинише, да ли има неко од специфичних обољења и да ли је потребна теренска екипа за вакцинацију, уколико не може да изађе из куће.

"Грађани одмах добију имејл или СМС поруку са потврдом пријаве, а када вакцинација почне 15. октобра, слаћемо на исти начин поруке где и када могу да се вакцинишу. Вакцина има довољно, а приоритетне групе су старији до 60 година и они са хроничним обољењима, труднице и запослени у центрима за социјални рад", најавио је Јовановић.

"Циљ је да се не сударе ковид и сезонски грип" 

Нагласио је да ће вакцинација против сезонског грипа бити обављена на пунктовима за вакцинисање против ковида 19.

"Циљ је да и на овај начин, са овом вакцином подигнемо колективни имунитет и не дозволимо да се сударе ковид и сезонски грип. Овим се жели и да се избегне излагање грађана заражавању док стоје у редовима у домовима здравља, већ да могу да дођу директно на вакцинацију када им је заказана. На тај начин ћемо организовати и све будуће вакцинације", нагласио је Јовановић.

Додао је да је трећу дозу против ковида до сада у Србији примило готово 450.000 грађана и позвао све који су добили поруку да могу да приме трећу дозу, одмах оду до најближег дома здравља и обаве вакцинацију.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво