Читај ми!

Седми протест у Зрењанину: Вода је јавно добро, ниједан приватник не може да снабдева град

У организацији зрењанске акције ЗРАК више стотина грађана окупило се на седмом протестном скупу, пошто ни после седамнаест година, колико немају исправну воду за пиће, није пронађено решење иако је нова фабрика завршена.

На листи онога што организатори протеста траже без одлагања су чиста пијаћа вода у чесмама и хитно решење овог проблема, а данас су надлежним упутили и нови захтев.

"Оно што ми тражимо јесте да ниједан приватник не може да снабдева град водом јер је вода јавно добро и тај закон важи на целој територији Србије", каже Беким Рукеци из Зрењанинске акције.

У фабрици воде имају своје образложење зашто грађанима не испоручују воду.

"Спремни смо за рад од јануара ове године, међутим фабрика воде нема ингеренције над дистрибутивним системом у граду. Ми смо искључени са дистрибутивног система и немамо могућности да радимо", објашњава директор Фабрике воде Александар Савин.

Тврди да могу да испоруче довољне количине исправне воде за пиће.

"Радили смо надградњу у фабрици и сада имамо довољне капацитете да снабдевамо град", каже Савин.

У локалној самоуправи се надају да ће проблем бити ускоро решен.

"О значају пијаће воде за град Зрењанин довољно говори чињеница да се Влада Србије директно укључила у решавање овог проблема и ми очекујемо да ћемо тако решити овај вишедецениски проблем који мучи Зрењанинце", истиче градоначелник Зрењанина Симо Салапура.

Ипак, по свему судећи, последњу реч ће дати надлежне судске институције с обзиром да је у Фабрику воде пре два дана уведен предстечајни поступак.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво