Пиротски средњошколци практичну наставу имаће у компанији "Тигар тајерс"

Представници Техничке и Средње стручне школе из Пирота потписали су уговор са представницима компаније "Тигар тајерс" о дуалном образовању. Њихови ученици имаће и практичну наставу у највећој пиротској фирми.

Тек су друга година средње школе, а ускоро ће почети да раде и зарађују. Петнаест ученика смера мехатроничар Техничке школе из Пирота ускоро ће праксу похађати у компанији "Тигар тајерс". Рад ће им бити плаћен, а добиће прилику да се упознају са најсавременијом опремом.

"Мене је одувек занимала роботика, пнеуматика, електроника... Мислим да је то будућност и желео бих тиме да се бавим касније када завршим факултет или школу", каже Вељко Живковић, ученик Техничке школе.

Теа Живковић, ученица Техничке школе, сматра да ће у "Тигру" да науче много више него у школи, јер имају опремљеније машине и тамо имају искусне раднике од којих могу много да науче.

У другој години ученици ће имати наставу у "Тигровом" едукационом центру. Током треће у производним халама проучаваће рад индустријских машина.

"Већ у четвртој години они ће учествовати у отклањању кварова. Све ће то њима дати једно велико практично искуство које ће им омогућити лако запошљавање и студирање било ког техничког факултета", наводи Милан Божић, директор Техничке школе.

"Тигар тајерс", као највећи послодавац у Пироту, обезбедио је искусне инструкторе који ће радити са ученицима.

"Ова сарадња ће омогућити нашим запосленима, нашим инжењерима да учествују у обликовању наставног програма у школама, да размењују техничка знања и искуства и да заједно припремају квалитетне кадрове за нашу будућност", истиче Зоран Костић, директор сектора "Тигар тајерс".

Министарство просвете ће ове године у опремање Техничке школе уложити додатних тридесет милиона динара. Савремена настава и дуално образовање најбоља су инвестиција у будућност ученика.

недеља, 22. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи