Читај ми!

Решење за одрживо пословање у грађевинској индустрији вредно "бронзе"

Екипа студента ФОН-а дала је решење у области одрживог пословања за грађевинску индустрију, којим је освојила треће место на такмичењу у Сингапуру. Добитну комбинацију чине два студента прве године, један друге и један треће године студија.

За сада су најмлађи такмичарски студентски тим Факултета организационих наука. Међу 60 екипа из целог света, освојио је треће место. Такмичење је одржано у онлајн формату.

"Не постоји проблем времена да се нађемо сви на једном месту, јер све може да се ради онлајн. Али, и даље то није вредно тога, јер да је уживо ишли бисмо за Сингапур", истиче Алекса Савић, студент прве године ФОН-а.

Његов колега Лука Лугоњић, такође студент прве година ФОН-а, каже да је мана оваквог формата такмичења што су морали да презентују у пола пет ујутру, због разлике у временским зонама.

"У тиму сам био задужен за финансије, да уклопим финансијски аспект решења у целокупну причу", додаје Лука.

Студент друге године Лука Пољак оцењује да се током такмичења развио и на професионалном и на личном нивоу. Његова улога у тиму била је стратегија самог решења.

Једина дама у тиму, студенткиња треће године Милена Гатић, била је и његов лидер. Подсећа да су били једини европски тим:

"Оно што је било важно јесте то да је на мени било да кад већ решење постоји све то склопим онако како треба и да то представим на прави начин", објашњава Милена.

Ментор тима, проф. др Весна Дамњановић напомиње да је веома важно то што су студенти имали прилику да стичу искуство са нових тржишта.

"Мислим да је то јако значајно, и као вид искуства и као повратне информације, и да сагледамо друге тимове и унапредимо нешто где су они били бољи", каже професорка Дамњановић.

Надају се новим успесима. Већ у октобру следе такмичења у Канади и Тајланду, такође у онлајн формату.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи