Читај ми!

Почела 134. Смедеревска јесен, богат културно-уметнички програм уз сочне плодове

Туристичко-привредна манифестација "Смедеревска јесен" по 134. пут организује се у Смедереву, а ове године примерена је тренутној епидемијској ситуацији.

Изостао је традиционални дефиле улицама града, а на главном градском тргу постављен је велики грозд, један од симбола ове манифестације.

На бројним тезгама у граду може се видети овогодишњи род смедеревског краја, првенствено бело и црно грожђе, јабуке, вино, као и производи домаће радиности.

У винском граду сваке вечери организоваће се музички наступи група, а посетиоци ће моћи да уз бројна културно-уметничка друштва осете део традиције овог краја Србије.

За децу је припремљен богат програм, уз учешће глумаца, музичара и мађионичара.

У Малом граду Смедеревске тврђаве у суботу и недељу програмом "Деспотов град – средњовековна престоница" позориште ПАТОС уз оркестар "Светлост" и витешко удружење "Бели орлови" дочараће средњовековном музиком, витешким борбама и костимима атмосферу Смедерева у време владавине Бранковића.

У пратећем делу обележавања "Смедеревске јесени" учествују Народна библиотека, Музеј и Туристичка организација: посетиоци могу видети изложбе слика, присуствовати књижевним вечерима и посетити Вилу Обреновића.

Манифестација се завршава у недељу када ће посетиоци моћи да пробају грожђе са великог грозда, а том приликом биће приказано традиционално муљање, процес у припреми шире и вина.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи