Читај ми!

Пошта Србије објашњава зашто касне пошиљке из Кине

Пошта Србије указала је на проблем са којим се поште и грађани у региону суочавају, а везан је за пошиљке из Кине, јер продавци често дају погрешне инструкције за праћење пошиљака, због чега купци немају праву информацију о томе када роба треба да им стигне.

Поште Србије саопштавају да нерегистроване поштанске пошиљке које су због ниске цене и најзаступљеније, не стижу увек као пошиљке из Кине, већ их кинески трговци често шаљу преко логистичких центара широм света, па се тако дешава да оне у Србију и остале државе региона долазе из Литваније, Летоније, Турске, Соломонских Острва, Холандије и других земаља.

"У том процесу, кинески оператори означавају да је нерегистрована пошиљка стигла у земљу одредишта чим роба напусти Кину, односно логистички центар у некој од наведених држава, а што у већини случајева практично значи да је пошиљка предата авио компанији на превоз или се налази у транзиту", наводе из Пошта Србије.

Истичу да Пошта Србије на својој територији корисницима пружа услуге без икаквог застоја, а приспеле пошиљке из међународног саобраћаја уручују се примаоцу одмах након приспећа и спроведених царинских процедура, сходно назначеним адресама прималаца.

"Такође, у циљу успостављања дугорочне стабилне испоруке пошиљака из Кине, Пошта Србије иницирала је директне преговоре са кинеским националним оператором, а додатно убрзање токова интернет трговине очекује се од јануара 2022. године, најављеним увођењем директне авио линије Ер Србијаза Пекинг", додају у саопштењу.

Поново скрећу пажњу корисницима и да број пошиљке који купац може добити од продавца из Кине, а који почиње словном ознаком U (друго слово у распону од А-Z) плус 9 цифара и на крају има кодну ознаку земље порекла, није број за праћење већ представља бар-код ознаку која се уноси како би се обезбедило пружање прекограничних цариснких најава.

"То значи да, без обзира на присуство U идентификатора, а сагласно важећим међународним прописима, за нерегистроване пошиљке није предвиђена опција праћења. Уколико купци желе да прате статус својих пошиљака, приликом интернет куповине треба да одаберу опцију испоруке сарегистрованим праћењем", указају из Пошта Србије.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво