Читај ми!

Јул је месец са највише саобраћајних несрећа, неприлагођена брзина најчешћи узрок

Саобраћајне несреће најчешће се догађају због непоштовања прописа и неприлагођене брзине а најчешће су последица умора возача или вожње под дејством алкохола и наркотика, рекао је за РТС Владимир Вида из Управе саобраћајне полиције.

Крај августа по правилу доноси велике гужве на граничним прелазима али и путевима јер се велики број људи враћа са одмора али и они који пролазе кроз нашу земљу у транзиту.

Због тога је појачан и број патрола саобраћане полиције који контролишу саобраћај.

Владимир Вида из Управе саобраћајне полиције каже да и ноћ иза нас није протекла мирно и да је двоје људи страдало на Ибарској магистрали, једна особа је погинула код Ваљева док је једна особа тешко повређена и животно угрожена после слетања возила код Прокупља.

"Ибарска магистрала није више црна тачка као пре, сада су најризичнији ауто-путеви јер су најфреквентнији, затим потез од Појата према Чачку и Краљеву, односно правци који воде ка мору. Гледајући статистику претходних година се самњује број лица које су погинуле у саобраћају током летњих месеци а јул је најкритичнији месец у години, као и викенди током лета када је најфреквентнији саобраћај а пажња возача смањена због високих температура и умора", рекао је Вида.

Када су у питању прекршаји на првом месту је прекорачење брзине и некоришћење појаса, као и конзумација алкохола.

"Последњих година коришћење појасева на предњим седиштимасе усталило и око 70 одсто људи везује појас али тек сваки пети путник на задљем седишту користи појас, наводи Вида.

Имали смо и бројне фестивале по Србији па је и ту појачана контрола.

"За прве две вечери Бир феста 204 возача су откривена под дејством алкохол што је велики број а за време Сабора у Гучи 106 од којих је 15 особа задржано на отрежњењу. иако казне нису мале и даље има неодговорних", каже Вида.

Такође, расте и број оних који се из саобраћаја искључују јер возе под дејством наркотика.

понедељак, 06. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара