Читај ми!

Километарска колона на Хоргошу, гужве и на Келебији

И овог викенда гужве на граничним прелазима. Као по правилу, најдуже се чека на Хоргошу. Колона возила на излазу из земљр је километарска. Саобраћајна полиција преусмерава возила ка граничном прелазу Келебија. Акција растерећења прелаза Хоргош ће трајати око сат и по.

Због великог прилива возила на излазу из Србије, путничка возила се на Хоргошу задржавају најмање два сата, а колона аутомобила је дугачка око два километра.

Још три сата је потребно да би се ушло у Мађарску на суседном граничном прелазу Реске, иако оба прелаза раде максималним капацитетом.

Због велике гужве, мађарска полиција саопштила је да је интегрисани мађарско-српски гранични прелаз Реске 2 – Хоргош 2, од данас у 14 часова почео да ради само у правцу улаза у Мађарску. Исти режим важиће и у суботу и недељу од 7 до 19 часова.

Како наводе, прелази Реске 1 и 2 сада раде максималним капацитетом са укупно 13 улазних трака у Мађарску, како би се убрзао проток возила и путника.

Појачан интензитет саобраћаја бележи се и на Келебији на излазу из Србије, где је потребно око три сата да би се прешла српско-мађарска граница у правцу Томпе.

Хоргош је у протеклих 12 сати прешло 17.000 путника у 3.300 путничких возила и 75 аутобуса – 70 посто тог саобраћаја је према Западној Европи.

У колонама су путници који иду из Турске, Албаније, Бугарске и Северне Македоније. Колона ће бити до недеље увече.

Према последњим информацијама, на граничном прелазу Прешево, на улазу, задржавање за путничка моторна возила је 120 минута. На осталим граничним прелазима у Србији најдужа задржавања су око пола сата.