Читај ми!

Весић: Пожар у Винчи под контролом, нема опасности да се прошири

Пожар који је избио на депонији Винча је под контролом, изјавио је заменик градоначелника Београда Горан Весић и навео да ће догашавање пожара трајати неколико дана, али да нема опасности да се ватра прошири.

Горан Весић је навео да се тренутно на терену налази пет ватрогасних возила, 15 ватрогасаца и пет цистерни - три цистерне ЈКП "Градска чистоћа" и две ЈКП "Београдски водовод и канализација".

Гостујући на Пинку, рекао је да је на депонији Винча синоћ око 20.30 сати избио пожар и да је током ноћи стигла и тешка механизација да би се њом бацала земља како би се смеће превртало и пожар гасио, те да од јутрос раде четири велика камиона тешке механизације.

"Пожар се простире на око пет хектара. Грађани ће моћи да виде дим још неколико дана, обзиром да ће гашење трајати сигурно дан или два. Пожар је сада под контролом, али ће његово догашавање трајати неколико дана тако да у том смислу нема опасности да се пожар прошири, што је важно", истакао је Весић.

Захвалио је Сектору за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова који су, истакао је, сјајно реаговали.

Како је прецизирао, дојаву да је избио пожар добили су у 20.29 сати, а већ у 20.42 били на депонији.

Захвалио је и свима осталима који су учествовали у гашењу пожара током ноћи и који ће учествовати ових дана јер ће, понавља, посла сигурно бити за још дан или два, те да ће се дим сигурно још пет, шест дана видети из различитих делова града, док се пожар потпуно не угаси.

Весић је подсетио да је депонију у Винчи процесом јавно-приватног партнерства преузела француско-јапанска компанија "Бео чиста" и да су тамо ве изграђени постројење за прераду грађевинског отпада, постројење за производњу струје из отпада, нова санитарна депонија са пречишћивачем за прераду отпадних вода.

"Део депоније који гори, по рубним деловима, у процесу је затварања тако да ће једном заувек бити затворена и више се такве ствари неће дешавати", истакао је Весић.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара