Читај ми!

Борба са пожарима у Златиборском округу, ватра није угрозила насеља и људе

У златиборским селима Мушвете и Крива Река, рано јутрос избио је пожар који се, због јаког ветра, проширио до Градине, брда изнад Чајетине. Током дана, ватрогасци су пожар, којим је захваћено око 40 хектара ниског растиња и борове шуме, ставили под контролу. Овај, али ни 10-ак других, мањих и већих пожара на територији Златиборског округа, није угрозио насеља и људе.

Више десетина ватрогасаца, спасилаца, радника чајетинског комуналног предузећа, добровољних ватрогасних друштава и мештана, од јутрос се бори са пожаром надомак Чајетине.

Уз четири грађевинске машине, више прокопаних путева, пожар на Златиборској Градини је под контролом, али изузетно јак ветар, ватрогасцима непрекидно отежава посао"

"Услед дејства јаког ветра имамо више пожара, тако да су све екипе на терену. Сектор за ванредне ситуације је упутио додатне снаге. Нема угроженог становништва, нема угрожених кућа, нема повређених лица," навео је начелник Одељења за ванредне ситуације у Ужицу Саша Цицварић.

Јак ветар, поново је распламсао пожар на Муртеници, на чијем гашењу су, упркос неповољним временским приликама, ангажована три хеликоптера Војске Србије.

На терену су и ватрогасно-спасилачке јединице Министарства унутрашњих послова, које заједно са припадницима Војске настоје да локализују пожар. Активно је и више пожара на територији прибојске, бајинобаштанске и чајетинске општине.

"Ова ватра други пут се пали а од чега је, не знам. Први пут се запалило кажу од жица, ја видела нисам јер била је ноћ, бојим се проширења, због мене", каже Спаса Росић из Трипкова.

Додаје да је дувао ветар и да јој је сломио пет шљива и отресо оно што је имало.

Пожар на Тари у месту Заовине је под контролом и на његовом спречавању и локализацији интезивно ради 31 ватрогасац-спасилац из Ужица, Пирота, Kрушевца, Ваљева, Шапца и Панчева са 12 возила, као и 10 припадника Националног парка Тара и 10 припадника добровољних ватрогасних друштава, саопштио је МУП.

Уз тренутно нешто слабији ветар и краткотрајне падавине којих је било током дана, ватрогасно-спасилачке јединице, све пожаре за сада, држе под контролом.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара