Читај ми!

Четири медаље за средњошколце на хемијској олимпијади

На 53. Међународној хемијској олимпијади, која је због пандемије ове године поново одржана као онлајн такмичење, сви српски такмичари, њих четворо, освојили су медаље.

На 53. Међународној хемијској олимпијади, која је због пандемије ове године поново одржана као онлајн такмичење, сви српски такмичари, њих четворо, освојили су медаље, саопштило је данас Српско хемијско друштво.

Јован Марковић, ученик 4. разреда Гимназије из Крушевца, освојио је сребрну медаљу, а ученици Математичке гимназије из Београда Лазар Савић (4. разред), Димитрије Глигоровски (3. разред) и Невена Стојковић (3. разред) освојили су бронзане медаље.

Ментори екипе су били професор Душан Сладић са Хемијског факултета Универзитета у Београду и професор Нико Радуловић са Природно-математичког факултета у Нишу.

Овогодишњу Олимпијаду организовао је Јапан, а на такмичењу, које је одрзаано од 25. јула до 2. августа, учествовало је 309 такмичара из 79 земаља.

Учешће српске екипе финансијски су помогли Српско хемијско друштво, Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Нафтна индустрија Србије (НИС) и Хемијски факултет.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво