Читај ми!

Километарске колоне и чекања по више сати на Хоргошу, гужва и на Келебији

Први је дан августа и други дан викенда - очекивано је више возила на путевима и граничним прелазима. Путничким возилима на Хоргошу треба око сат времена да уђу у Србију, али претходно им треба око четири сата да изађу из Мађарске. За улаз у суседну земљу возила на прелазу Реске чекају око три сата, док из се из Србије на излаз чека око двадесетак минута.

Због великог прилива транзитних путника, гранични прелаз Хоргош и даље ради максималним капацитетом на улазу и излазу из земље.

Путничким возилима на Хоргошу треба око сат времена да уђу у Србију, али претходно треба да сачекају око два сата да изађу из Мађарске.

На излазу из Србије возила, се задржавају око 45 минута, а потребно им још 60 минута да би ушли у Мађарску на суседном прелазу Реске.

Појачан је саобраћај и на Келебији, односно суседном прелазу Томпа, где се аутомобили задржавају око сат времена да би прешли мађарско-српску границу у правцу Србије.

Кроз прелаз Прешево са Северном Македонијом непрестано пролазе и смењују се аутомобили, тренутна задржавања возила су на излазу око сат времена, на улазу у нашу земљу 45 минута. Отворене су по четири траке и у једном и у другом правцу.

На Градини путничка возила на излазу чекају око 90 минута, а на улазу 45 минута.

На граничном прелазу Гостун, чекање на улазу и излазу је око 30 минута. на граничном прелазу Јабука, на улазу и излазу, око 30 минута, колико се чека и на прелазу Шпиљани и то и приликом уласка и изласка из земље.

На прелазу Котроман, на улазу и излазу задржавање за путничка моторна возила је око 40 минута, на Батровцима, на улазу, око 90 минута, на прелазу Шид, на и улазу, путничка возила чекају око 120 минута.

На Батровцима и Шиду на излазу теретна возила чекају око 60 минута, док ће на свим граничним прелазима према Румунији вечерас до 19 часова бити обустављено одвијање саобраћаја за теретна возила, осим за приоритете.

Путеви Србије упозоравају возаче на радове у зони петље Рума због којих ће у смеру ка Београду саобраћај да се одвија претицајном саобраћајном траком.

На деоници Лапово-Марковац до 13. августа изводе се радови на реконструкцији натпутњака преко ауто-пута Е-75, па је саобраћај затворена претицајна трака из смера Београда и претицајна саобраћајна трака из смера Ниша.

На наплатној станици Стара Пазова возила се задржавају 15 минута, а на осталим наплатним станицама на ауто-путевима нема задржавања.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи