Читај ми!

Пролази опасност од невремена, олуја у ваљевском крају, Чачку и Лазаревцу ломила дрвеће

РХМЗ је саопштио да пролази опасност од невремена, које је освежило Колубарски округ, Шумадију и Поморавље, али и направило проблема. Ветар је ломио дрвеће и чупао га из корена у Ваљеву, Чачку и Лазаревцу са околином.

РХМЗ је саопштио да ће на подручју централне Србије у наредном сату слабити и престати падавина, док се киша и пљускови с грмљавином, локално и јаким ветром, у наредна два сата очекују још на истоку и југоистоку земље.

Током ноћи на територији целе Србије претежно ведро.

Поједини далеководни правци у ваљевском крају су због невремена које је погодило тај крај  још у прекиду. Екипе су на терену. На појединим путним правцима био је успорен сабраћај због грања и остатка дрвећа на коловозу.

Пријављено је и неколико мањих пожара услед невремена.

Олујно невреме праћено обилном кишом и грмљавином погодило је током послеподневних сати и Чачак. Од јачине ветра у градском насељу Љубић кеј ишчупано је дрвеће из корена.

Због стабла на коловозној траци тај правац је затворен за саобраћај. Терен обезбеђују припадници полиције, док не стигну екипе из Градског зеленила да га уклоне.

Штета је причињена и на оближњој згради, јер је јак ветар носио цреп са крова.
Услед невремена дошло је до квара на електромрежи и део града је без струје.

Невреме је захватило и Лазаревац са околином, где је ветар такође ломио дрвеће, а јак пљусак, праћен олујним ветром послеподне је захватио и Аранђеловац са околином.

За други дан викенда метеоролози у Србији најављују још вишу температуру.