Читај ми!

Речна флотила приказала своје способности код Ушћа и Лида

Министар одбране Небојша Стефановић обишао је припаднике Речне флотиле у оквиру Војног комплекса "Ушће" и логорског простора "Лидо", где је присуствовао приказу дела оперативних способности Другог речног одреда и Првог понтонирског батаљона.

У оквиру Војног комплекса "Ушће", приказан је поступак гашења пожара на броду и пружања помоћи броду који је захватила ватра, саопштило је Министарство одбране.

Потпредседник Владе и министар одбране Небојша Стефановић је истакао да му је драго што се уверио у способност морнара, који су спремни да изврше све постављене задатке.

"Наша техника није најновија, али се изузетно одржава и ови људи заиста раде свој посао више него професионално, они ово доживљавају као свој животни позив", поручио је Стефановић.

Како је истакао, у њиховом раду се види колико воле свој позив и своју земљу.

"Спремни су да наши бродови у сваком тренутку исплове, да пруже заштиту и цивилима, дакле становништву, у трећој мисији Војске Србије, али и да буду у пуној борбеној готовости уколико је потребно да штите своју земљу", нагласио је министар одбране, након обиласка брода Речне флотиле БПН-30 "Козара".

Приликом посете логорском простору "Лидо", министар је разговарао са припадницима Војске ангажованим на обезбеђењу понтонског моста између популарне београдске плаже и општине Земун.

Честитајући предстојећи Дан Речне флотиле, министар одбране је најавио њено даље јачање.

"Очекујем да ћемо имати прилике да у наредном периоду новим инвестицијама ојачамо нашу Речну флотилу, ојачамо њене објекте и пловила и да сталним повећањем броја војника и њиховог животног стандарда помогнемо да и ови људи лакше раде свој посао", нагласио је Стефановић.

Данашњем обиласку јединица Речне флотиле присуствовали су државни секретар Бранко Живановић, начелник штаба Команде Копнене војске бригадни генерал Жељко Трамошљика, начелник Управе за обуку и доктрину (Ј-7) Генералштаба Војске Србије бригадни генерал Петар Латковић и командант Речне флотиле капетан бојног брода Љубиша Марковић.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво