Читај ми!

РТС и УНИЦЕФ настављају сарадњу на заштити и промовисању права деце

Директорка Уницефа у Србији Дејана Костадинова и генерални директор РТС-а Драган Бујошевић, у просторијама Телевизије потписали су нови Меморандум о разумевању.

Деца и адолесценти као једна од најрањивијих категорија друштва суочавају се са многим проблемима који су још израженији у доба пандемије. Помоћ и подршка су неопходни. Улога медија у упознавању јавности са тим изазовима требало би да буде корак у њиховом решавању.

Како се наводи у саопштењу, Јавни сервис годинама сарађује са Уницефом кроз различите програме на својим каналима, а још један потпис је само потврда наставка таквог вида подршке.

"Драго нам је да ће Радио-телевизија Србије, као јавни сервис и лидер у медијској сфери, наставити да скреће пажњу јавности на проблеме деце и адолесцената. Првенствено је реч о здрављу деце, родитељском старању, утицају оболевања од ковида на децу и њихове родитеље, менталном здрављу адолесцената, насиљу над децом. Надам се да ће сарадња бити успешна у томе да подстакне социјално одговорно понашање и активности медија у корист све деце у Србији", изјавила је Дејана Костадинова.

Деца и адолесценти, као једна од најрањивијих категорија друштва, суочавају се са многим проблемима који су још израженији у доба пандемије и зато су им помоћ и подршка неопходни.

УНИЦЕФ и РТС препознали су да је улога медија у упознавању јавности са тим изазовима велики корак ка њиховом решавању.

Шефица службе за односе са јавношћу и корпоративни имиџ РТС-а Душка Вучинић каже да је подршка Јавног сервиса раду Уницефа веома важна.

"У години великог Уницефовог јубилеја, задовољство је бити партнер и подршка њиховом раду на унапређењу права деце и омладине у Србији. Заједнички смо направили стратегију и сигурна сам да ћемо успети у остваривању свих наших планираних циљева", навела је Вучинићева.

А циљеви су, између осталог, промовисање права детета и Уницефовог рада са партнерима, као и активности у прикупљању средстава за помоћ деци и адолесцентима у Србији.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара