Читај ми!

Дечак пронађен у аутобусу је добро, надлежну утврђују како се дете нашло само у возилу

Дечак ког је самог у аутобусу нашао возач ГСП-а у Београду је добро, а околности које су довеле до тога да се дете нађе само без родитељске пратње се утврђују, каже за РТС градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић.

Велику пажњу јавности јуче је изазвао дечак од четири године ког је самог у аутобусу на окретници код гробља Лешће пронашао возач ГСП-а.

Возач је одмах обавестио полицију, која је позвала Хитну помоћ и социјалну службу. Полиција је пронашла родитеље, а његова мајка је претходно, у видно алкохолисаном стању, пријавила да је изгубила дете.

Градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић потврдила је да је дете добро и да се налази у безбедном окружењу.

"Када се десе овакве ситуације, оно што је најважније јесте да су све службе одмах изашле на терен", истакла је Станисављевићева и захвалила возачу аутобуса, полицији и Центру за социјални рад.

Што се тиче даље процедуре, наводи да је најважније да Центар за социјални рад као орган старатељства предузима мере из своје надлежности.

"Утврђује се које су околности довеле до тога да се дете нађе само без родитељске пратње. Оно што је најважније јесте да ли је било елемената занемаривања и злостављања детета, у каквим условима дете живи, какви су сами капацитети родитеља. Центар за социјални рад ће утврдити све околности како би могла да се донесе одлука која је најважнија, а тиче се саме добробити детета", истакла је Станисављевићева.

Градска секретарка за социјалну заштиту каже да су "минути били у питању" и апелује на све грађане да, када примете мало дете без родитељске пратње, позову полицију или пријаве центру за социјални рад.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво