Читај ми!

Желе да зараде паре и оду на море, који се послови траже

Млади који траже посао преко омладинске задруге углавном желе да на тај начин зараде новац за море. Истраживали смо који су најтраженији послови.

Сваког дана у омладинску задругу дође 50-ак младих који траже начин да зараде преко лета. Барем половина има среће да истог дана добије посао, тврде у овој задрузи. Затекли смо углавном средњошколце.

"Углавном лети радим јер имам највише времена, понекад и на зимском распуту. Има послова који се раде привремено, на дан или на недељу дана. Један од најбољих послова ми је био на базену "25. мај" где сам продавала улазнице, занимљиво баш", испричала је Катарина Павловић.

"Пошто нам се јављају ученици који желе да зараде паре за море па желе кратко да раде можемо да им дамо послове на пример 2.000 динара по дану, а за неке послове на дуже, сатница је око 300 динара, унос података је око 270 динара", рекла је Марија Спасић, менаџер омладинске задруге Сат.

Сатница за послове за које није потребно радно искуство износи 200 динара, нпр. за паковање робе и лепљлење декларација. Сат рада у магацину и логистичким фирмама плаћа се 250 динара. Чување деце је тражен посао, кажу у играоници за децу, али о заради, нису хтели да говоре.

"Долазе млади овде често и дуго раде, али увек нам требају радници јер посла има и кад год можемо убацујемо младе људе како би зарадили, леп је посао јер се ради са децом, није досадно", каже Милош Савић.

"Ја сам овде од фебруара јер ето била је пауза на факултетима и ја сам искористила овде да радим док нису испити. Свако ко дође овде или долази да би скупио новац за море или дођу да би имали џепарац да себи више приуште током лета", каже студент Невена Зечевић.

Прошле године, због пандемије, није било лако наћи посао током лета, али сада је другачије.

"Сада има доста посла за хотелијерске послове и оне у угоститељским објектима, такође, сада су велике распродаје у продавницама па тамо могу да раде тј. да продају и пакују робу", каже Катица Крњајић, директорка омладинске задруге Сат.

Више новца могу да зараде они који су спремни да раде на мору у Црној Гори и Хрватској, али таквих нема много, без обзира на то што су, уз дневнице, плаћени и смештај и оброк. Кажу, може да се заради, али - одмора нема.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи