Читај ми!

Од почетка године погинуло шесторо деце, несавесни возачи ускоро би могли трајно да остану без дозволе

Од почетка године у саобраћају је погинуло шесторо деце, четворо као пешаци, једно дете као путник у возилу и једно као возач бицикла, саопштава МУП. Зато ће ових дана контроле бити појачане у градовима где је брзина ограничена на 50 километра на час, а око дечијих игралишта на 30 километара. У акцији ће учествовати 50 нових возила са камерама које ће без заустављања бележити прекршаје.

У првих шест месеци повређено је 544-оро деце од којих 297-оро као сувозачи, као пешаци 194 и као возачи бицикла 49. Због повећања удеса са тргагичним последицима МУП ће предузети посебне мере и пооштрити казне нарочито на пешачким прелазима. Kонтролисаће се и превоз деце аутобусима на море и у транзитним турама.

"У aутобусима у којима постоје појасеви, обавезно је њихово коришћење и аутобус не сме да крене док се сва деца не вежу", наводи Бобан Миленковић из МУП-а.

Стручњаци упозорвају да је брзина већа од 50 километара на час нарочито опасна за малишане.

"Скрећем пажњу возачима да имају у виду да морају да прилагоде брзину временским условима и пешак не сме да их изненади на површинама као што је обележени пешачки прелаз", наводи Дамир Окановић из Kомитета за безбедност саобраћаја.

Сви возачи који под утицајем алкохола или психоактивних супстанци буду правили такве удесе кривично ће одговарати. А за тешке случајеве стручњаци предлажу доживотно одузимање дозволе и казне преко 20 година.

петак, 03. мај 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво