Читај ми!

Протест грађана на Kарабурми на месту где је страдао дечак

Вест да је преминуо дечак са Карабурме, кога је у недељу колима ударио возач, па побегао с места несреће, на место несреће је извела неколико стотина житеља тог београдског насеља. Поручују да се неће склонити са улице, док не буде ухапшен возач, којем је суд дозволио да се брани са слободе.

Неколико стотина грађана Карабурме блокирали су улицу где је страдао деветогодишњи дечак, поручујући да неће отићи док не буде лишен слободе возач, који је покосио дечака. На место страдања донели су цвеће и палили свеће. Минутом ћутања одали су почаст, док су им екипе Хитне помоћи сигнализацијом давали подршку.

Дечак је у недељу с оцем и млађим братом прелазио улицу на пешачком прелазу, кад је на њих налетео аутомобил, а возач је побегао с лица места.

Тужилаштво је након саслушања, на ком се тридесетосмогодишњи возач брани ћутањем тражило притвор од тридесет дана, али је он пуштен на слободу.

Док се очекује другостепена одлука суда, Дамир Окановић, директор Комитета за безбедност саобраћаја, каже да би предмет требало да преузме Више тужилаштво, јер се ради о најтежем кривичном делу против безбедности саобраћаја и узнемирена је јавност.

 

"Сада се стиче један нови основ за притвор, који до сада није постојао, а то је да уколко је извршено кривично дело за које је запрећена казна преко 10 година, а дошло је до узнемирења јавности које може ометати поступак - може се возачу одредити притвор. У сваком случају одчекујем да ће Више тужилаштво преузети предмет и свакако очекујемо другостепену одлуку суда што се тиче притвора. Суд је дужан да примени најблажу меру да обезбеди да окривљени буде присутан, али у овом случају мислим да је жалба тужилаштва и те како основана", рекао је Окановић

Према његовим речима, крајње је време да се запитамо да ли је наша казнена политика што се тиче кривичних дела из области саобраћаја одговарајућа, јер се стиче утисак да је живот у саобраћају јако јефтин.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво