Читај ми!

Министарство осуђује напад на Цркву светог Петра и Павла у Броду код Штрпца

Министарство културе и информисања осуђује напад на Цркву светог Петра и Павла у Броду код Штрпца, скрнављење и исписивање графита терористичке организације ОВК и указује на повећан степен урожености српске верске и културне баштине на Косову и Метохији.

Упоредо са агресивном кампањом злоупотребе културе и српског културног и верског наслеђа коју Приштина води према међународним организацијама, сведоци смо свакодневног угрожавања објеката Српске православне цркве, наводи се у саопштењу Министарства културе и информисања.

"Овај вандалски чин, који представља јасну поруку претње, истовремено раскринкава дволичност Приштине у њиховом јаловом покушају приказивања стања на Косову и Метохији као сигурног за српско становништво и споменике културе.

Потпуно супротно тим намерама да се такозвана лажна држава представи као толералнта и мултикултурална, која тобоже гарантује права свима, на овај начин још једном на делу показује да није у стању да штити цркве и манастире Српске православне цркве од континуираних напада и насртаја", саопштено је из министарства.

Министарство културе и информисања захтева хитно расветљавање овог догађаја и кажњавање починилаца у циљу супростављања екстремизму и насиљу.

Косовска полиција у селу Брод је 18. јула обавестила локалног свештеника у Штрпцу да су приликом рутинског обиласка храмова видели оштећена врата на храму Св. Ап. Петра и Павла у селу Брод.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи