Читај ми!

Отклањање последица невремена у Ћићевцу – затворен вртић и део зграде општине

Први дан без кише после вишедневних падавина комуналне службе у Ћићевцу раде на отклањању последица на терену. У тој општини је након невремена, које је задесило током викенда, у понедељак проглашена ванредна ситуација.

Све јавне комуналне службе у Ћићевцу укључене су у рашчишћавање и отклањање последица на терену, пумпе за извлачење воде упутио је и Сектор за ванредне ситуације града Крушевца.

Због плављења и изливања септичких јама у домаћинствима, Штаб за ванредне ситуације упутио је апел грађанима да преузму дезинфекциона средства како би се спречило ширење заразе.

Штаб за ванредне ситуације формирао је Стручну комисију која ће наредних дана, када се вода повуче, направити процену штете на терену.

Киша је оштетила кровну конструкцију и плафон јаслене групе па од уторка вртић не ради, а ван функције је и део зграде општинске управе због оштећења електроинсталације на другом спрату.

Надлежни апелују на грађане да очисте шахте и прилазе.

Највеће штете обилне падавине и бујичне воде причиниле су на подручју села Доња Лучина, Појате, Сталаћ где је поплављено више од 50 економских и стамбених објеката, дворишта и око 50 хектара пољопривредног земљишта.

Великих изливања било је и у самом Ћићевцу јер атмосферски пропусти нису могли да прихвате огромну количину падавина па је вода ушла у бројне локале и пословне објекте.

 

 

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво