Читај ми!

Универзитет у Београду има још 2.800 слободних места, ИТ и биомедицински смерови пуни

Биланс првог уписног рока Универзитета у Београду бољи је од прошлогодишњег, односно у првом кругу уписано је 500 бруцоша више него прошле године. Професори верују да се студенти опредељују за индекс Београдског универзитета због квалитета наставе.

За септембар је на нашем најстаријем и највећем универзитету остало 2.872 места. ИТ и биомедицински смерови су пуни. Места има само за студије на енглеском језику и за наше ђаке који су се школовали у иностранству, а који се иначе уписују у септембарском року.

Многи су конкурсали на два, па и три сродна факултета. Највеће преклапање је између медицине и стоматологије.

"У првом уписном року паралелно је конкурисало 388 кандидата и на стоматологију и на медицину. Онда је следеће преклапање између Економског факултета и Факултета организационих наука, ту је 379 кандидата, па затим ЕТФ и ФОН ту је 213 и Саобраћајни факултет и ФОН - ту је 198", каже проф. Петар Булат, проректор Универзитета у Београду.

Остало је доста буџетских места, углавном на факултетима који су и претходних година били мање популарни међу младима.

"На Пољопшривредном факултету 214 буџетских места, на Филолошком факултету 185, затим на Рударско-геолошком 141 буџетско место, на Техничком факултету у Бору 138 и на ТМФ-у 106", наводи Булат.

Некада су се млади утркивали за индекс Правног или Економског факултета. Сада је слика другачија. Ту их чекају индекси ако се одлуче да плаћају школовање.

"Највише слободних места 224 има на Филолошком факултету, на Правном 176 места, 127 на Економском факултету, имамо Шумарски факултет са 123 места и Пољопривредни факултет 125 места", истиче Булат.

Подаци са тачним бројем слободних места наћи ће се и на сајту Универзитета у Београду. Други уписни рок почиње другог септембра.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи