Читај ми!

Чека ли нас још кишних епизода до краја лета

Снажно невреме, праћено обилном кишом и грмљавином, изазвало је проблеме у неким деловима Србије. Према прогнози, кише и пљускова с грмљавином биће још данас, нарочито у првом делу дана. Да ли нас током лета очекује још кишних епизода, за РТС говори метеоролог Горан Михајловић.

Горан Михајловић наводи да је током претходних дана било падавина у целој земљи, али да се по томе највише истичу подручја општина Петровац на Млави и Стара Пазова, где је само у једном дану пало 120 литара кише по метру квадратном.

Просечно је у Србији пало од 40 до 60, негде локално и до 80 литара по метру квадратном.

Михајловић наводи да се током августа очекује повремена киша.

Наглашава да се данас завршава епизода нестабилног времена коју ће сменити сунчано и топло време.

"За викенд се може очекивати пораст температуре, а почетком наредне седмице и преко 35 степени Целзијуса", додаје Михајловић.

Напомиње да понављање сценарија са катастрофалним поплавама из 2014. године није реално очекивати. Указује да постоји опасност од бујичних поплава у брдско-планинским пределима. Ту је много поточића где се за кратко време при великим падавинама могу створити бујице, објашњава Михајловић.

Истиче да су у равничарским пределима обилне падавине погодовале пољопривредним културама, пре свега кукурузу и сунцокрету.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво