Читај ми!

ЕУ донирала 10 милиона евра - кров над главом добија 421 породица

Европска унија је донирала 10 милиона евра за решавање стамбеног питања најосетљивијих група становништва - деце без родитељског старања, Рома, особа с инвалидитетом и жртава породичног насиља. Kров над главом добиће 421 породица у 19 локалних самоуправа.

Пристојан кров над главом и боље услове живота коначно ће добити више од хиљаду људи.

"Ми ћемо одмах прионути на посао и верујем да ће на јесен почети изградња станова, што значи да на пролеће идуће године очекујемо да се први станари уселе", наводи Влада Билић, заменик градоначелника Чачка.

Драгана Радевић, заманица председника општине Свилајнац наводи да је пројектом планирана и преквалификација и доквалификација.

"Планирана је и превенција када говоримо о ковиду, планирано је укључивање ромске популације у културни и забавни живот општине", додаје Радевић.

Новац за све то, 10,2 милиона евра, обезбедила је ЕУ.

"Овај пројекат стамбеног збрињавања употпуњен је и мерама усмереним на образовање и усавршавање, што ће помоћи тим људима да се лакше запосле. Заједно смо данас овде да преузмемо одговорност за овај пројекат који ће на боље променити животе великог броја људи", наводи Сем Фабрици, шеф Делегагације ЕУ у Србији.

Новац који је до сада стигао из Уније држава је трошила за добробит свих грађана. Тако ће, кажу, бити и убудуће.

"Највећи део новца ће свакако ићи на оно што је данас некако водећа политика ЕУ и новог раста то јесте зелена агенда, дакле, заштита животне средине, дигитализаија, укључиви раст али и за социјалне компоненте", навела је Јадранка Јоксимовић, министарка за евроинтеграције.

А то је пре свега брига о најосетљивијима, нарочито у кризним временима попут пандемије. Такве кризе најтеже превазилазе људи без основних услова за достојанствен живот.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво