Читај ми!

Честитке за Курбан-бајрам

Поводом празника Курбан-бајрaма председник Србије Александар Вучић и остали званичници, као и патријарх Порфирије, упутили су честитку верницима исламске веросиповести поводом Курбан-бајрама. Нека дух овог празника подсети на истинске вредности разумевања, толеранције и међусобног поштовања, истиче се у честиткама званичника.

Верници исламске вероисповести сутра славе Курбан-бајрам. 

Председник Србије Александар Вучић честитао је Курбан-бајрам реис-ул-улеми Исламске заједнице Србије и главном муфтији Исламске заједнице у Србији, као и свим верницима исламске вероисповести.

"Вама, верским службеницима и свим припадницима Исламске заједнице срдачно честитам Курбан-бајрам уз искрену жељу да празник проведете у срећи, миру и благостању. Желим да бајрамске празнике прославите у духу традиције и обичаја, делећи радост са својим најдражима, пријатељима и суседима", наводи се у честитки.

Нека порука Курбан-бајрама буде надахнуће за снажење истинских вредности љубави, мира, толеранције и суживота, истиче Вучић.

"Желим да и овом приликом посведочим решеност Републике Србије да међусобним поштовањем и разумевањем јачамо и развијамо нашу државу на добро свих њених грађана. Курбан-бајрам шериф мубарек олсун", поручује се у честитки председника Србије.

Велики празник честитао је и патријарх српски Порфирије.

"У духу неговања добрих међуверских и добросуседских односа честитамо свим муслиманима велики исламски празник Курбан-бајрам, којим се муслимани широм света сећају жртве праоца Авраама, а својим обичајима указују на значај милосрђа, добротољубља и човекољубља, и желимо им да овај празник проведу у здрављу, миру и љубави. Нека прославе наших верских празника буду поводи да се једни с другима упознајемо и зближавамо како би на достојан начин посведочили да смо потомци истих прародитеља", истакао је патријарх.

Председница Владе Ана Брнабић честитала је Курбан-бајрам. "У име Владе Републике Србије и у своје лично име упућујем вам најискреније честитке поводом Курбан- бајрама, уз искрене жеље да га проведете са најмилијима, породицом и пријатељима у добром здрављу и са пуно радости", истакла је премијерка.

"На дан великог празника, још једном желим да поручим да нас само заједништво и вера у праве вредности могу сачувати у временима пуним изазова", наводи се у честитки премијерке Брнабићева.

Честитку је упутио и шеф српске дипломатије, у којој је поручио да обележавање овог празника симболизује и слави великодушност, милосрђе и узајамно помагање, као и истинске људске вредности јединства, толеранције и солидарности.

"Нека нас овај празник праштања и међусобног приближавања подсети да само заједно и сложно, уз међусобно поштовање и разумевање, можемо савладати све изазове и искушења са којима се суочавамо у данашњем времену", истакао је министар Селаковић у честитки упућеној Сеаду Насуфовићу.

Mинистар одбране Небојша Стефановић упутио је припадницима Министарства одбране и Војске Србије исламске вероисповести честитку поводом Курбан-бајрама.

Стефановић je такође упутио честитке реис-ул-улеми Исламске заједнице Србије др Сеаду ефендији Насуфовићу, србијанском муфтији Исламске заједнице Србије др Абдулаху ефендији Нуману и муфтији београдском и главном војном имаму Војске Србије мајору Мустафи ефендији Јусуфспахићу. 

Министарка културе и информисања Маја Гојковић честитала је верницима исламске вере празник Курбан-бајрам.

"Свим припадницима исламске заједнице упућујем искрене честитке поводом Курбан-бајрама, са жељом да празничне дане проведу у здрављу, благостању и миру са својим најмилијима. Овај велики празник као симбол пожртвовања нека подсети на непролазне вредности заједништва, праштања и слоге јер то је најбољи пут да се одговори на сва искушења и изазове времена у ком живимо. Желим да радост великог празника испуни сва срца и домове љубављу и топлином", поручила је Гојковићева. 

Председник Покрајинске владе Игор Мировић честитао је свим грађанима исламске вероисповести предстојећи празник Курбан-бајрам.

"Свим припадницима Исламске заједнице у Војводини и Србији упућујем искрене честитке поводом Курбан-бајрама, уз жељу да празник који доноси мир и радост проведу у кругу породице и пријатеља. Нека дух овог празника подсети на истинске вредности разумевања, толеранције и међусобног поштовања", навео је Мировић у честитки.

Директор Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама Владимир Рогановић честитао је великодостојницима, верским службеницима и свим верницима Исламске заједнице Курбан-бајрам.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво