Читај ми!

Кисић Тепавчевић обишла Установу за децу и младе у Алексинцу и "Звечанску" у Београду

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Дарија Кисић Тепавчевић обишла је јуче касно поподне Установу за децу и младе "Христина Маркишић" у Алексинцу, а данас и Центар за заштиту одојчади, деце и омладине "Звечанска" у Београду.

Услуге домског смештаја у Установи "Христина Маркишић" користи четворо деце, а 11 услугу мале домске заједнице, наводи се у саопштењу Министарства.

Услови у установи су изузетно добри, храна је разноврсна, а када је у питању јеловник поштују се жеље корисника, истиче се у саопштењу.

Додаје се да се министарка Дарија Кисић Тепавчевић уверила да су запослени посвећени корисницима и да постоји топао и непосредан однос између корисника и запослених, да су деца весела и позитивна, а запослени им често организују излете и шетње.

У оквиру објекта се пружа и услуга дневни боравак деце и младих са сметњама у развоју, где су услови, такође, изузетно добри.

То је друга посета министарке Кисић Тепавчевић Установи за децу и младе "Христина Маркишић" у Алексинцу од када је ступила на дужност. 

"У `Звечанској` добри смештајни услови деце"

Министарка je данас обишла Центар за заштиту одојчади, деце и омладине "Звечанска".

У оквиру објекта Стационар, у коме борави укупно 157 деце, Кисић Тепавчевић је са сарадницима обишла радне јединице Смештај уз интензивну подршку и Прихватилиште за децу, где је тренутно 21 дете.

Констатовано је да су смештајни услови добри, да су запослени посвећени деци и бризи о њиховим потребама, а да осим тога значајне напоре улажу у рад са њиховим породицама и укључивању деце у образовни процес, саопштило је ресорно министарство.

"Значајан број деце има изражене потребе за интезивнијом здравственом заштитом, што великим делом запослени у овој установи преузимају на себе. Деца су негована, задовољна, комуникативна", наводи се у саопштењу.

У наредном периоду Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања ће код Министарства за бригу о породици и демографију иницитари покретање поступка преиспитивања оправданости боравка у институцији (домски смештај и прихватилиште) деце млађе од три године.

У саопштењу се подсећа да су установе које ових дана обилазе представници Министарства управо установе које је 2019. године обишла Иницијатива за права особа са менталним инвалидитетом и на основу чијих посета је настао њихов извештај.

Представници Министарства наставиће обилазак свих установа социјалне заштите за смештај корисника у оквиру својих редовних послова и надлежности, а у циљу побољшања квалитета услуга и отклањања евентуалних неправилности, истиче Министарство.

Министарка Кисић Тепавчевић обишла је јуче Установу за смештај деце и младих "Душко Радовић" у Нишу, у оквиру које се пружају услуге домског смештаја, мале домске заједнице и прихватилишта.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво