Читај ми!

Напад на дечака на КиМ, наставак тортуре над Србима

Синоћ је у селу Гојбуљи надомак Вучитрна група Албанаца напала тринаестогодишњег дечака, саопштила ја Канцеларија за Косово и Метохију. Министар за заједнице и повратак Горан Ракић позвао је све надлежне да предузму мере и зауставе насиље над Србима, а Канцеларија пита – шта још треба да се деси да међународна заједница схвати каквој су тортури изложени Срби на Косову и Метохији.

До напада на тринаестогодишњег дечака дошло је када се са тројицом другара враћао кући са школског игралишта. На путу су их сусрели хулигани, а у селу кажу да се ради о Албанцима.

Нападачи су побегли, а дечак је са модрицама и подливима превезен у Kлиничко-болнички центар у Kосовској Митровици.

Нападнути дечак Никола Перић описује како је претучен.

"Одједном су ме напали. Гурнули су ме на под, шутирали по глави, узели су камен, ударали су ме са каменом два-три пута. Искидали су ми крстић, газили га", наводи дечак.

Доктор Драгиша Миловић каже да их брину психичке последице овог напада јер се зна о чему се ради, али и да ли ће се напад одразити на дечаково опште стање.

"Сви му морамо сада помоћи – пре свега породица и ми, лекари, да дете са што мање стреса и последица те трауме, настави да живи свој млади живот", наводи Миловић.

После напада узнемиреност је у породици Перић у Гојбиљи.

"Трпимо, шта да радимо. Видели сте и њега – за њега је то скоро па нормално. Покушао је да побегне, као што је бежао безброј пута, није успео, није могао да се супротстави– били су крупнији, јачи од њега. Сметао им је крст јер прво што су урадили, стргли су му крст", наводи Радомир Перић, дечаков отац.

Узнемиреност је и код преосталих Срба у Гојбуљи. 

Братислав Костић, представник Срба у Гојбуљи, каже да се нападом највероватније шаље порука да нису пожељни.

"Нападом, те одређене групације највероватније шаљу поруку да ми нисмо пожељни да будемо у својој средини, на свом огњишту. Најтеже је када вам неко дира децу, онда ће паметан човек да размисли – докле ћу ја то и да ли имам право да радим, да држим своју децу овде", наводи Костић.

Напад на малолетног Николу Перића последњи је у низу инцидената који се већ неколико дана дешавају на Косову и Метохији – хапшење верника Ристе Поповића на Газиместану, уклањање српске заставе са улазне капије манастира Грачаница, исписивање графита "Албанија УЧК" у Грачаници, протест Албанаца због повратка Драгице Гашић у свој стан у Ђаковици.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво