Читај ми!

Управни одбор "Петнице": Управљаћемо ИС до именовања новог директора

Управни одбор Истраживачке станице "Петница" саопштио је да поштује одлуку досадашњег директора те станице Николе Божића да због заштите интегритета ове институције, као и личног, моралног и професионалног интегритета поднесе оставку.

Управни одбор Истраживачке станице "Петница" саопштио је да изражава безрезервну подршку жртвама насиља и њиховим породицама и осуђује сваки облик насиља и дискриминаторног понашања.  

У саопштењу се наводи да се девојкама које отворено говоре о својим искуствима, Управни одбор захваљује на храбрости и одлучности у борби за образовање без насиља и узнемиравања.

Истраживачка станица "Петница", истиче Управни одбор, није у потребној мери развила механизме превенције, препознавања и узбуњивања који би све учеснице и учеснике семинара у "Петници" заштитили од сваког облика насиља.

Управни одбор у актуелном сазиву, на предлог сарадника ИСП и у сарадњи са њима, отпочео рад на новим процедурама и едукативним програмима као и механизмима поверљивог пријављивања, додаје се у саопштењу.

"Ради очувања континуитета поверења родитеља и јавности, Управни одбор је одлучан да пружи подршку у утврђивању одговорности појединаца и предузимању неопходних корака како би се 'Петница' спремније суочила са могућим ризицима ове врсте и како би своју мисију наставила на најбољи могући начин", каже се у саопштењу.

Управни одбор је навео и да поштује одлуку директора Николе Божића да из потребе заштите интегритета "Петнице", као и личног, моралног и професионалног интегритета поднесе оставку на свој положај.

"Схватајући озбиљност ситуације у којој се 'Петница' налази и притисака којима су изложени сви њени статутарни органи, Управни одбор на челу са председницом др Тањом Аднађевић управљаће Истраживачком станицом 'Петница', до именовања новог директора и обезбедити њен несметан рад", закључује се у саопштењу Управног одбора.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво